måndag 2 maj 2011

Bloggreflektioner

Att ha bloggat under ett läsår har satt sina spår. Jag gillar bloggen som verktyg, som dagbok och som minnesanteckningar. Jag har kanske inte varit den flitigaste just i denna blogg dock. För att lära mig och riktigt nöta in datavana startade jag en julblogg i höstas. I den gjorde jag ett inlägg varje dag under några månader tills i mitten på januari då ju julen fick ett naturligt slut. Jag lärde mig mycket under den resan och har nu försökt att lista ner mina erfarenheter.

Det är viktigt att brinna för det ämne man bloggar om annars orkar man inte skriva varje dag.

För att få nya läsare bör man kommentera på andras bloggar och alltid svara på andras kommentarer.

Det tar oerhört mycket tid att hålla bloggen vid liv.

Att någon med större blogg länkar till dig i sin blogg innebär ett stort uppsving i läsarstatistiken.

Om du helt plötsligt inte kan lägga in bilder beror det förmodligen på att du tryckt på knappen Redigera HTML en gång för mycket.

Jag har fått virtuella vänner i hela sverige och några i utlandet.

Jag är nog rätt fast i detta och kommer att julblogga även denna vinter men har även blivit sugen att börja med en mer allmän blogg. Det är ju ett ypperligt sätt att föra dagbok på. Den stora frågan är dock som alltid hur öppen vill och kan man vara? Detta tål att funderas på.

1 kommentar:

  1. Hej Anna!
    Ja jag är också lite sugen på att fortsätta blogga i någon form. Mest för att det är ett sätt att som du säger föra dagbok men också för att verkligen sätta sig ner och sätta ord på saker. Och precis, hur öppen ska man vara, och för vem skriver man... Responsen och kontakten med andra triggar till skrivande. Gemenskap och tillhörighet. man får nog aldrig nog av den varan! Ses snart! Kram!

    SvaraRadera